Пут спојио два села, Баботинац и Микуловац

Начелник Топличког управног округа Милан Аранђеловић, градоначелник Прокупља Александар Симоновић и члан Градског већа за инфраструктуру Жарко Копривица, обишли су завршне радове на изградњи атарског пута у селу Микуловац.
Средства за изградњу пута, у износу од 700.000 динара, обезбеђена су из буџета Града Прокупља.
-Захваљујући повољним временским условима, нисмо стали са радовима на путној мрежи, како у градским, тако и у сеоским срединама. Значај овог пута је тај што је он повезао два села, Баботинац и Микуловац. У овим селима живи велики број мештана, који се највећим делом баве воћарством, изјавио је Копривица и додао да је атарски пут у Микуловцу урађен у веома кратком временском року.
Према његовим речима, пут je урађен на захтев мештана.
Многобројни мештани захвалили су се локалној самоуправи на свему што je урадилa за ово село.
-Прошле године, из правца Баботинца према Микуловцу, урађен је пут у дужини од 800 метара. Изградњом пута из правца Микуловца, дошло је до спајања ова два прокупачка села. Нема речи да се опише шта ово значи за нас мештане, рекао је председник Савета Месне заједнице села Баботинац Слађан Цакић.
Председник Савета Месне заједнице Микуловац, Драгиша Коцић, захвалио се надлежнима у Граду, што су дочекали дан када је пут спојио два села.
-Пут који је повезао ова два села је од непроцењиве вредности. У име мештана оба села, захвалио бих се свима који су допринели овом повезивању, рекао је Коцић.
Да се у овим селима многи баве пољопривредом, а нарочито воћарством, потврдио нам је и двадесетчетворогодишњи мештанин Микуловца Стефан Денић.
-Путеви су увек били најважнији за свако, па и наше село. Сада ће сви мештани моћи брже, лакше и безбедније да долазе до својих ораница и воћњака, изјавио је он и нагласио да се изградњом инфраструктурних и других објеката у сеоским срединама, зауставља исељавање младих са својих родних огњишта.

Буди први са коментаром

Оставите коментар

Ваша емаил адреса неће бити објављена


*