Расељеним лицима и избеглицама помоћ у новцу, намирницама и огревном дрвету

Повереништво за избеглице Општине Прокупље, интерно расељеним лицима са Косова и Метохије, као и особама из Босне и Херцеговине и Хрватске које имају статус избеглице дели помоћ у основним животним намирницама. Ову помоћ, коју је обезбедио Комесаријат за избеглице и миграције Републике Србије, добиће 105 социјално најугроженијих породица.

У прокупачком Повереништву добили смо информацију да је Комесаријат интерно расељеним лицима, као и особама из БиХ и Хрватске које имају статус избеглица доделио једнократну новчану  помоћ у укупном износу од 375.000 динара. Новчану помоћ добило је 25 породица у износу од по 15 хиљада динара.

-У најскорије време, 33 најугроженије породице добиће огревна дрва. Средства у износу од 500.000 динара за куповину огревног дрвета обезбедио је Комесаријат за избеглице и миграције, речено нам је у Повереништву за избеглице.

Помоћ у намирницама, поред осталих, добили су  Драгица Ћирковић из Белољина и Ратомир Ђорђевић из Горње Коњуше, интерно расељена лица са Космета.

-Свака помоћ, па и ова у основним животним намирницама, добро је дошла, изјавили су они и захвалили се запосленима у Повереништву за избеглице на стрпљењу које свакодневно показују према угроженим особама са КиМ и бивших југословенских република.

Буди први са коментаром

Оставите коментар

Ваша емаил адреса неће бити објављена


*