„Раскошне“ жене су поново у моди

У последње време  све је више модних магазина на чијим насловницама више нису премршави, анорексични фото – модели, већ обичне, „природне“ жене, раскошних облина. Свега тога не би било да није ових пет буцкастих лепотица.

Када је агенција Fond models затворила своје одељење за „plus size“ моделинг, пет отпуштених манекенки су одлучиле да не дозволе да то буде пораз за дебељуце, већ су удружиле снаге и основале групу ALDA, како би колективно промовисале различитост у модној индустрији.

Тако су Ешли Грејем, Данијел Редман, Инга Еириксдотир, Џули Хендерсон и Маркита Принг, стигле до самог врха. У интервјуима су презентовале сопствено виђење женске лепоте:

„ Звали су ме plus size“ петнаест година.Не стидим се тога. Заправо, није ме ни брига. У реду је ако желите да ме називате plus size“ моделом, али на крају дана, ја знам ко сам. Ја сам модел!, изјавила је Ешли Грејем, једна од најпознатијих буцкастих манекенки у свету.

Иако се на први поглед чини да ове жене немају везе са plus size“ дефиницијом, оне су заправо пуначке, у односу на остале, мршаве моделе које модни дизајнери углавном бирају.

Plus size манекенке су у последње време пронашле своје место под сунцем, а границе се лагано померају, што се може видети и на примеру Тес Холидеј, најкрупније манекенке која ради за познату модну агенцију. Потом, не заборавимо и тренд јаке позадине, где су идеале женске лепоте поново почеле представљати лепотице раскошних облина попут Ким Кардашијан, Ники Минаж, Џенифер Лопез, Иги Азалеја и многе друге.

„Мода диктира толико много ствари у нашим животима, а девојчице одрастају под субјективним утицајима трендова о томе шта је лепота. Наш мото је – свака жена је прелепа“- поручила је Џули Хендерсон.

Буди први са коментаром

Оставите коментар

Ваша емаил адреса неће бити објављена


*