Расписан конкурс за доделу бесповратних подстицајних средстава намењених пољопривреди

 

 
 

Осим доделе бесповратних подстицајних средстава из међународних фондова, Министарства пољопривреде и локалне самоуправе додељују ова средства за развој и унапређење пољопривреде.

У складу са Програмом подршке за спровођење пољопривредне политике и политике руралног развоја Прокупља за ову годину, расписан је конкурс за доделу бесповратних подстицајних средстава намењених пољопривредни у укупном износу од пет милиона динара.

Захтеве за доделу подстицајних средстава намењених пољопривреди могу поднети регистрована пољопривредна газдинства са прокупачке територије која се налазе у активном статусу, чија се биљна и сточарска производња обавља на територији Прокупља.

Бесповратна средства намењена су за вештачко осемењавање говеда, кредитну подршку, инвестиције у физичку имовину пољопривредних газдинстава, као и подстицаји за промотивне активности у пољопривреди и руралном развоју.

Део бесповратних подстицајних средстава намењен је за подршку младима у руралним подручјима старости од 18 до 40 година.

Бесповратна подстицајна средства за физичку имовину пољопривредних газдинстава за сектор млека, меса, пчеларства, воћа, грожђа, поврћа и цвећа дају се од 50 до 60 одсто, а за младе пољопривреднике и до 65 одсто од прихватљиве вредности инвестиције без ПДВ-а.

Све информације у вези конкурса и одштампане захтеве за доделу бесповратних подстицајних средстава пољопривредници могу преузети у згради Градске управе Прокупља у канцеларији број 21.

Захтеви за доделу ових средстава подносе се до 5. новембра 2021. године преко писарнице Градске управе Прокупља или поштом, у затвореној коверти са назнаком „Комисија за расподелу и контролу управљања средствима буџетског фонда за развој пољопривреде Града Прокупља за 2021. годину“, на адресу Град Прокупље, Таткова бр. 2.

Буди први са коментаром

Оставите коментар

Ваша емаил адреса неће бити објављена


*