Расписан конкурс за доделу “Видовданске повеље” у Конџељу

Удружење Топличана из Београда, у сарадњи са Топличким управним округом и Црквеном општином Конџељ, расписало је конкурс за доделу традиционалне “Видовданске повеље”.

Како су навели организатори, за повеље Југ Богдан, Бошко Југовић, Милан Топлица, Косанчић Иван и Царица Милица могу да конкуришу Топличани који су својим стваралаштвом и достигнућима у свим друштвеним областима дали допринос афирмацији Топличког округа.

Организатори традиционалног Видовданског сабора, који се ове године одржава по 17. пут у порти цркве Светих архангела Гаврила и Михаила у Конџељу, наглашавају да се ради о више повеља у истом рангу које се додељују у различитим областима.

-За повељу могу да конкуришу научници, уметници, привредници, радници и сељаци који живе у топличком крају или су пореклом из Топлице, кажу организатори.

-Одлуку о додели повеља доноси Сабор, којим традиционално председава домаћин, истичу организатори и додају да је ове године домаћин Сабора професор Бранко Маслаковић.

Предлози за добитнике овогодишње награде са биографијом шаљу се на мејл адресе udruzenjetoplicanabg@gmail.com i brankomaslakovic51@gmail.com.

Сабор у Конџељу одржаће се 28. јуна под покровитељством Удружења Топличана из Београда и Ниша, Топличког управног округа, Црквене општине Конџељ и бројних донатора.

Буди први са коментаром

Оставите коментар

Ваша емаил адреса неће бити објављена


*