„Разговетни малишани“

Удружењe за мишићне и неуромишићне болести Топличког округа почело је са реализацијом пројекта под називом „Разговетни малишани“.Овај пројекат, који ће се у наредна четири месеца спроводити у Предшколској установи „Невен“, у обданишту Бајка, финансира се из општинског буџета у износу од 300 хиљада динара.

-Ово је изузетно важан пројекат јер кашњење у говорно-језичком развоју често узрокује и друге неправилности у говору. У такве проблеме спадају аграматизам, слабо памћење вербалног садржаја, дискриминација дислајла, односно неправилно изговарање великог броја гласова и друге неправилности, изјавила је логопед Ивана Угреновић која је додала да су у раду са децом укључени и родитељи.

Она је истакла да је од велике важности да родитељи буду свесни да се третман не завршава када они дете доведу кући од логопеда већ да се у кућним условима у свакодневним ситуацијама прати рад и понашање детета.

Угреновићева је подвукла да укључивање родитеља као котерапеута даје успешније резултате, а самим тим скраћује време трајања третмана.

Третмани са децом спроводе се на најсавременијим логопедским апаратима.

Буди први са коментаром

Оставите коментар

Ваша емаил адреса неће бити објављена


*