Редакција Прокупачких вести дневно објављује национално јело држава које нису признале (не)зависност Косова- Боливија

Свињски филе са печуркама и кромпир пиреом

Потребни састојци

свињски филе – 1 кг
печурке – 6 – 7 комада, велике
пиринач – 1 шоља
шаргарепа – 1 комад
кромпир пире – 1 кесица у праху
маслац
брашно
соја сос
сланина
бибер
першун
уље
со

Начин припреме

Свињски филе исечемо на танке шницле, благо их излупамо и зачињавамо соја сосом и са мало сецкане сланине. Док не упију зачине правимо сос од печурака тако што сечемо печурке и пржимо их у тигању с маслацем дођући мало воде.

Одвојено топимо мало маслаца и запржимо 2-3 кашичице брашна. Додајемо печурке бујоном који се формирао, посипамо са мало бибера и мешамо док не добијемо сос.

Скувамо пиринач са мало нарендане шаргарепе и правимо кромпир пире. Долази време за пржење филеа тако што их благо потапамо у брашно и пржимо док не постану златасти.

На крају посипамо готове порције першуном

Буди први са коментаром

Оставите коментар

Ваша емаил адреса неће бити објављена


*