
Говедина у монголском
Састојци
говедина – 400 г
биљно уље – 3-4 кашике. л
лук – 1 ком. (мала)
слани бибер – 1 ком. (мала)
кукурузно брашно (или друге врсте) – 2-3 кашике
За сос:
биљно уље – 2 мл
ђумбир – 1/2 кг.
Бели лук – 1 главица
соја сос – 1/2 мг
вода – 1/2 л.
смеђи шећер – 1/4 кг.
Припрема
Припремите сос:
у малом суду добро загрејте маслац, додајте ђумбир и бели лук, уз мешање од 20-30 секунди. Сипајте воду и сојин сос. Додати смеђи шећер, мешати док се потпуно не раствори и распореди неколико минута, све до задебљавања; потом сос остављамо по страни.
Месо исећи на траке дебљине 3-4 цм,помешати са брашном и покушати сјединити траке меса и брашно, додавати у смесу крупно сецкану паприку, лук и зачине по жељи.
У то вријеме, јако загрејати посуду са 2-3 кашичице биљног уља. траке месе које су сједињене са брашном и састојцима пржити уз мешање и при крају пржења додати сос и пустити да се крчка уз смањену температуру.
Буди први са коментаром