Редакција Прокупачких вести дневно објављује национално јело држава које нису признале (не)зависност Косова- Украјина

Боршч са коленицом по украјинском рецепту

Потребни састојци

коленица – 1 комад
цвекла – 1 главица
црвени лук – 1 главица
кромпир – 2 комада
шаргарепа – 1 комад
купус – 1/4 главице
паприке – 1/2 зелене + 1/2 црвене
парадајз – 1 велики или 2 мала
бибер
со – по укусу
за запршку
уље
алева паприка
лимун
селен – свеж

[ngg_images source=“galleries“ container_ids=“65″ display_type=“photocrati-nextgen_basic_thumbnails“ override_thumbnail_settings=“0″ thumbnail_width=“240″ thumbnail_height=“160″ thumbnail_crop=“1″ images_per_page=“20″ number_of_columns=“0″ ajax_pagination=“0″ show_all_in_lightbox=“0″ use_imagebrowser_effect=“0″ show_slideshow_link=“1″ slideshow_link_text=“[Show slideshow]“ order_by=“sortorder“ order_direction=“ASC“ returns=“included“ maximum_entity_count=“500″]

Начин припреме

Коленицу стављамо у хладну воду и кад се попари, просипамо прву воду и стављамо да се кува поново у шерпи са топлом водом.

За то време припремамо поврће, шаргарепу, цвеклу и паприке сечемо на танке штапиће, лук и кромпир на коцкице, парадајз ољуштимо и сечемо на комаде, а купус на танке ивице.

Кад се коленица скува, одвојимо од кости и враћамо комадиће меса и кост поново у шерпу.

Додајемо и поврће – лук, паприке, шаргарепу, цвеклу и кромпир. Додајемо и со по укусу. Кувамо да буде полуготово и додајемо ољуштени парадајз, кувамо док не буде готово.

Пред крај кувања додајемо купус, помешан са мало соли, купус није потребно да се кува просто боршч треба да проври, а купус треба да буде хрскав. Извадимо кост.

Боршч се не зачињава, него се прави запршка од маслаца са алевом паприком. Ја сам користила димљену алеву паприку и пропржила сам заједно са ченовима белог лука. Додајемо запршку у боршч.

Зачинимо лимуном и свежим млеком и свеже млевеним бибером. Посипамо исецканим селеном. Веома укусно.

Буди први са коментаром

Оставите коментар

Ваша емаил адреса неће бити објављена


*