Рукометашице Гимназије на републичком такмичењу

 

 
 

Након освојеног првог места на Окружном такмичењу у рукомету за дечаке и девојчице, мушка и женска екипа Рукометне секције Гимназије у Прокупљу вредно се припремала за међуокружни ниво. Међуокружно такмичење у рукомету одржано је у Нишу а обе екипе припремао је и предводио професор физичког васпитања у Гимназији Саша Станојевић. На спортском такмичењу у рукомету, у веома јакој конкуренцији, учествовале су школе из Зајечара, Ниша, Крушевца и Прокупља.

 Женска рукометна екипа, која је прва започела надметање, завршила је први меч убедљивом победом над екипом Медицинске школе из Ниша, нескривеним фаворитом. Сјајном игром, спортским духом и победничким менталитетом девојке су извојевале убедљиву победу и тријумфовале резултатом 21:13, изборивши се за пласман на Републичко такмичење у рукомету, које ће се одржати 25. и 26. маја у Новом Саду. Девојке су играле и победиле за обе прокупачке екипе у којима се негује тимски рад, солидарност и пријатељство. Мушка екипа рукометаша прокупачке Гимназије надметање је започела са тимом Гимназије ,,9. мај“ из Ниша и поражена је резултатом 20:15.

 – Остварили смо велики успех. Ово су екипе одабраних, вредних, посвећених спорту, гимназијском духу, екипе најбољих. Настављамо са припремама истим еланом и истрајно се спремамо за нове успехе и победе, истакао је професор Саша Станојевић.

Буди први са коментаром

Оставите коментар

Ваша емаил адреса неће бити објављена


*