Са јучерашњег заседања Скупштине Града Прокупља


На седници Скупштине Града Прокупља, која је данас одржана по хитном поступку, усвојен је предлог Одлуке о покретању иницијативе за промену, брисање, уношење новог или исправку назива насељеног места и катастарске општине.
Како је објаснио представник Одељења за Општу управу, Милоје Прокић, у Закону о територијалној организацији Републике Србије начињене су грешке у куцању, односно означавању назива насељених места и катастарских општина. Тако је уписано насељено место и катастарска општина Обртнице и насељено место и катастарска општина Стари Ђуровац. У истом закону није уписана катастарска општина Појате, док је катастарска општина Старо Село уписана.
Тачан назив насељених места и катастарских општина треба да гласи насељено место Обртинце и катастарска општина Обртинце, као и насељено место Стари Ђуревац и катастарска општина Стари Ђуревац. Овом Одлуком се додаје нова катастарска општина Појате, која сада није уписана, а налази се у подацима Републичког геодетског завода, док је катастарску општину Старо Село потребно избрисати, а насељено место остаје да постоји у Закону.
Усвајање ове Одлуке било је неопходно због хитности поступка припреме измене и допуне Закона о територијалној организацији Републике Србије.

Буди први са коментаром

Оставите коментар

Ваша емаил адреса неће бити објављена


*