Санација и изградња путева у Белогошу и Доњој Речици

Члан Општинског већа општине Прокупље задужен за инфраструктуру Жарко Копривица и помоћник председника општине Владица Младеновић обишли су тек завршене сеоске и атарске путеве у селима Белогош и Доња Речица, који су у рекордном року изграђени буџетским средствима.

-У селу Белогош урађен је атарски пут у дужини од 300 метара. Ради се о инвестицији која ће житељима овог места омогућити да сада много лакше и брже стигну до својих њива, казао је већник Копривица и додао да је на овај начин испуњено обећање  локалне самоуправе дато мештанима овог села, у коме се свако домаћинство активно бави пољопривредом. Такође је навео да је Општина уложила средства у санацију 600 метара сеоског пута кроз село Доња Речица, познато по великом броју деце и младих.

-Стварајући боље услове за живот, утичемо на то да ови млади људи остану да живе у својим селима и не размишљају о напуштању сеоских имања, подвукао је Копривица.

-Осамдесет одсто становника нашег села бави се пољопривредном производњом и има њиве и воћњаке у атарском делу који нам је изградњом овог пута сада ближи за готово четири километра, казао је председник Савета месне заједнице Белогош Владица Јовановић.

Према његовим речима, овај пут је од великог значаја не само за пољопривреднике тог, већ и суседних села.

-Не могу да искажем речима нашу срећу и захвалност Општини што нам је услишила молбу и изградила овај пут, каже Јовановић и додаје да им он значи готово исто колико и локална саобраћајница која спаја њихово село са Прокупљем.

На помоћи и санацији пута, Општини су захвални и мештани села Доња Речица, кроз коју је насипан и изваљан сеоски пут који ће, пре свега, деци и младима омогућити да лакше пролазе, а старије становнике спасити од блата у кишној сезони.

-У нашем селу дуго ништа није рађено, па сам захвалан да су одговорни у локалној самоуправи препознали шта је нама најпотребније, казао је поводом завршетка радова на санацији пута кроз село председник Савета месне заједнице Доња Речица Слободан Маринковић.

-Баш у тој улици имамо једну младу четворочлану породицу са двоје мале деце која се одлучила да живи и ради на селу. Драго ми је због њих јер ће сада деци бити много лакше да се играју испред куће, истиче Маринковић и додаје да у Доњој Речици има готово 400 становника, међу којима је много младих људи.

-Пут ће много значити и онима, а у овом месту их је 50, који сваког јутра путују на посао до фабрике “Леони” у Прокупљу, закључује Слободан Маринковић.

Буди први са коментаром

Оставите коментар

Ваша емаил адреса неће бити објављена


*