Санација пута Горње Кординце-Бајчинце , мештани презадовољни

У наставку санације путева на сеоском подручју, завршени су и радови на санацији пута Горње Кординце-Бајчинце, у дужини од 200 метара.

Пут који повезује два подјастребачка села био је у веома лошем стању, посебно су највећа оштећења била на овом делу пута, који је сада саниран и комплетно уређен. То значи да су поред  равнања, насипања и ваљања урађени и бетонски пропусти за одводне воде, како би пут био заштићен од пропадања.

-Приликом обиласка радова уверили смо се колико су мештани задовољни што ће сада моћи да користе овај пут, који им много значи јер спаја ова два села. Део пута који је био најкритичнији сада је саниран средствима Општине Прокупље, јер локална самоуправа настоји да житељима прокупачких села омогући што боље услове за живот и рад, рекао је већник за инфраструктуру Жарко Копривица.

Како истиче, и у наредном периоду наставиће се са улагањима у сеоске путеве, јер и људи који живе на том подручју улажу у пољопривреду од које живе, а уређени путеви им много значе јер могу без тешкоћа да покрећу пољопривредну механизацију, али и да своју робу пласирају на тржиште.

Председник Савета месне заједнице Бајчинце, Горан Аризановић, овом приликом је истакао да су житељи овог сеоског подручја веома захвални Општини Прокупље што брине о њима и излази им у сусрет увек када је то потребно.

-Овај пут нисмо могли да користимо због оштећења од 200 метара. Морали смо да се враћамо када би наишли на део пута који је био у катастрофалном стању и да користимо други пут који је много удаљенији. Обрађујем 20 хектара земље, бавим се и пчеларством, као и многи други мештани овог краја, зато нам ништа није тако важно као уређен пут, истакао је Аризановић .

И људи из суседног села, Горњег Кординца, задовољни су што им је локална самоуправа санирала пут којим свакодневно одлазе код својих комшија.

-Хвала руководству Општине Прокупље. Сагледали су наш проблем и веома брзо нам изашли у сусрет, казао је председник Савета месне заједнице Горње Кординце Зоран Момчиловић.

Помоћник председника општине Прокупље, Владица Младеновић, увек је на терену, како би на тај начин најбоље сагледао проблеме са којима се сусрећу грађани општине Прокупље.

-Као неко ко дуго ради овај посао и познаје сваку нашу месну заједницу, врло добро знам колико људима значи помоћ локалне самоуправе. Драго ми је што видим да су срећни и задовољни, нагласио је Владица Младеновић

Буди први са коментаром

Оставите коментар

Ваша емаил адреса неће бити објављена


*