Санација пута у селу Клисурица

Пут у селу Клисурица, у дужини од 900 метара, био је у изузетно лошем стању, оштећен јаким бујичним водама. Али то је сада прошлост. Пут је саниран средствима Општине Прокупље, а у каквом је стању после равнања, насипања и ваљања, уверили су се члан Општинског већа општине Прокупље задужен за инфраструктуру, Жарко Копривица и помоћник председника општине Прокупље, Владица  Младеновић.

-Општина Прокупље, као и увек до сада, излази у сусрет становништву на сеоском подручју и помаже тамо где је најпотребније и где је неопходно брзо реаговати, како због оштећења пута не би био поремећен нормалан живот становника тог подручја, истакао је Копривица и додао да на овај начин локална самоуправа настоји да олакша живот својих грађана у свим деловима општине, без обзира да ли живе у градској или сеоској средини.

-Приоритет нам је да житељима у сеоским срединама створимо што боље услове за живот, а посебно за рад на њиховим пољопривредним имањима, како би им омогућили да остану и не напуштају своје домове, подвукао је већник задужен за инфраструктуру у општини Прокупље.

Он је истакао да се ради о јако важном путу не само за мештане Клисурице, већ и суседних села, који су навикли да користе овај путни правац као најкраћу деоницу и везу са магистралним путем који се налази у близини.

-Захвални смо општини Прокупље што је учинила напор да нам оспособи овај, за нас јако битан пут, којим, због оштећења, до сада нису могле да се крећу пољопривредне машине, казао је председник Савета месне заједнице Клисурица Драган Миљковић.

Према његовим речима, новом путу посебно су се обрадовали произвођачи млека, којима је сада олакшан транспорт приликом предаје њихових производа откупљивачима.

-До сада су произвођачи, а и други мештани овог села, морали да пешаче километар, како би стигли до магистралног пута, истакао је Миљковић и додао да се санацијом пута много помогло житељима овог подручја, јер уређеним путем могу нормално да се крећу не само пољопривредне машине, већ и сва путничка возила.

1 Коментар

Оставите коментар

Ваша емаил адреса неће бити објављена


*