Санирани удаљени планински путеви

 

Локална самоуправа у сарадњи са Шумском управом Прокупље, обезбедила је средства за санацију путева у неколико удаљених планинских села, на подручју Житног Потока.

Како је истакао члан Градског већа, Жарко Копривица, захваљујући заједничком залагању, ових дана  завршена је санација  путних праваца Горњи Статовац – Широке  њиве у дужини од 3,5 км, Доњи Статовац – Ранкова Река дужине око,2,5км, део пута Нови Ђуревац – Ранковачко језеро дужине 1 км, као и  пут који повезује засеоке Богујевачки бор и Пауновце у дужини од 1км.

– Поред радова на подручју града, где су многе улице асфалтиране, санирани ископи и канали, уређени тротоари, локална самоуправа није заборавила ни удаљене планинске путеве који повезују разуђена села на том подручју. У сарадњи са Шумском управом,  завршена је санација многих путних праваца који су били у изузетно лошем стању. Рашчишћено је растиње и шибље поред путева, очишћени канали и извршено равнање путева, тако да је сада кретање много безбедније и брже, истакао је већник Копривица.

Како је најавио, радови ће бити настављени и у наредном периоду, јер Град Прокупље улаже велики напор да свим грађанима, како онима који живе у граду, приградским насељима, селима, тако и житељима најудаљенијих планинскинх села и засеока, обезбеди што боље услове за живот.

1 Коментар

Оставите коментар

Ваша емаил адреса неће бити објављена


*