САВЕТОДАВЦИ ПOЉОПРИВРЕДНЕ СТРУЧНЕ СЛУЖБЕ ПРОКУПЉЕ ОДРЖАЛИ НИЗ ПРЕДАВАЊА ПО СЕОСКИМ МЕСНИМ ЗАЈЕДНИЦАМА ИСТАКНУТ

У протеклом месецу саветодавци Пољопривредно стручне службе из Прокупља одржали су низ предавања по сеоским месним заједницама. Велики број присутних пољопривредних произвођача изразили су задовољство што им се пружила прилика да дођу до драгоцених информација које су овом приликом могли да чују.
 
Предавања су одржана у Џигољу, Доњој и Горњој Бресници, Вичи, Прекадину, Петровцу, Бреговини, Житном Потоку, Пасјачи, Гласовику, Микуловцу, Мађару, Бацу, Јовиним Ливадама, Белом Камену, Кончићу, Крњи-граду, Прекопуцу, Булатовцу, Балиновцу и градским МЗ РЈ Сеља, ДР Топлица, Страхиња, СМ Мика, НС Татко.
 
 
Највеће интересовање пољопривредних произвођача је било за актуелне подстицаје Министарства пољопривреде, шумарства и водопривреде Прокупље. Саветодавци Пољопривредне стручне службе Прокупље су на предавањима говорили о актуелним радовима у воћарству, ратарству и заштити биља. Пољопривредна стручна служба пружа стручне савете на територији целог Топличког округа и произвођачи се могу обратити како би се информисали о подстицајима Министарства пољопривреде шумарства и водопривреде, такође наглашавају у служби да сви проивођачи који су заинтересовани за хемијску анализу землишта могу са де јаве у ПСС Прокупље која се налази на адреси Василија Ђуровића Жарког у Прокупљу.

 
 
Директор ПСС Прокупље Жарко Копривица каже да су произвођачи препознали рад саветодаваца ове службе у коме виде поузданог партнера у пољопривредној производњи и да је у служби попуњен велики број захтева за нову прикључну механизацију за коју Министарство пољопривреде врши повраћај средстава.

Буди први са коментаром

Оставите коментар

Ваша емаил адреса неће бити објављена


*