Савремени услови у прокупачком породилишту

У прокупачком породилишту, од почетка године, рођено је укупно 520 беба.

Како сазнајемо, у породилишту болнице у Прокупљу, које је једино у Топличком округу, где се порађају жене из Куршумлије, Блаца, Житорађе и Прокупља, будуће маме се углавном одлучују за природни порођај, док се око 30 одсто завршава оперативним путем. Царски рез је акушерска операција којом се хируршким путем завршава порођај и спада у најважније операције које се изводе у гинекологији и акушерству.

Оно што треба истаћи је чињеница да је породилиште Опште болнице „Др Алекса Савић“ у Прокупљу знатно осавременило услове за рад запослених и боравак породиља и беба.

 

Купљен је нови апарат за анестезију, операциона лампа, пацијент монитор са ЕКГ апаратом, као и два порођајна стола који су заменили столове старе више од 40 година. Отворена је још једна операциона сала, предвиђена искључиво за царске резове и у њу су смештени нови апарати за анестезију и операциона лампа.

Потпуно реконструисано и опремљено савременим апаратима, како би рад медицинског особља био што бољи, постало је место где жене долазе са пуно поверења у стручни тим и квалитет здравствених услуга

Буди први са коментаром

Оставите коментар

Ваша емаил адреса неће бити објављена


*