Симоновић о грејању у Гимназији: Град је урадио све што је требало, ускоро коначно решење проблема

“Проблеми са грејањем у Гимназији, обустављена настава, скраћени часови”… Ово се претходних дана могло чути и прочитати у Прокупљу.

Каква је ситуација данас, шта је проблем и ко је затајио, питали смо градоначелника Прокупља Александра Симоновића.

-Град Прокупље је 2018. године за Гимназију и Медицинску школу “Др Алекса Савић” издвојио око 13.500.000 динара, а само за мазут и лож-уље 8.500.000 динара. Што је до нас, одрадили смо све што је требало. Уредно издвајамо средства за школу, не касни се, дешава се и да унапред измиримо неке рачуне кад је грејање у питању. Енергената има, али кључни проблем је у лошој изолацији и столарији. Радови на реконструкцији зграде Гимназије почеће чим време то дозволи. Добили смо сагласност Канцеларије за управљање јавним улагањима Републике Србије, средства су одобрена, каже градоначелник Прокупља Александар Симоновић.

Како истиче, у време новогодишњих и божићних празника ђаци нису ишли у школу, није се грејало пуном паром, и када на све то додамо и лошу изолацију и столарију, потребно је време да се учионице загреју.

-Сада се греје непрестано, радијатори су топли. Из школе су добили налог да се греје и за викенд, како би се постигла оптимална температура. А са првим лепшим временом, почиње реконструкција, најављује за “Прокупачке вести” Симоновић.

Прокупачка Гимназија је надалеко позната у Србији по квалитету ђака који су из ње изашли, а проблем грејања често је био разлог скраћења наставе. Комплетним реновирањем, ова иституција имаће изглед какав и заслужује и, што је најважније, ученицима ће бити пријатно да долазе у школу.

2 Коментара

  1. kako vas nije sramota i da grju i vikendom nista ne moze da se zagreje kad prozori duvaju a u onolikim ucionicama radijatori su toliko mali da ne mogu da zagreju ni prostorije od 10 kvadrata a ne onolike ucionice pa nismo mi decu nasli na ulicu prvo direktor treba da se zapita dal bi on njegovo dete pustio u takvim ucionicama sramota i za skolu i za grad bruka

Оставите коментар

Ваша емаил адреса неће бити објављена


*