„Сретењски сусрети“ песника у Прокупљу


Песничка манифестација „Сретењски сусрети“, једна је од важнијих манифестација која се у нашем граду, поводом Сретења, традиционално одржава сваке године. Овогодишња, 15. по реду манифестација, заказана је за 13. фебруар, у 18 сати, у Дому културе и окупиће песнике из целе Србије, али и окружења. Оно што је најважније, како истичу у Дому културе, који је и организатор овог значајног дешавања, јесте да они настављају да се одржавају под окриљем ове установе, управо тамо где и припадају, својој матичној кући.
Тога дана, четрдесетак песника из различитих крајева наше земље, угостиће књижевни ствараоци из Топлице. Сваки од њих, казиваће по једну своју песму, а најбољи ће бити награђени Сретењском повељом и Сретењским одличјем. Лауреати ће добити по једну књигу и захвалницу, као и слику са Ликовне колоније „Ајдановац“.
Ипак, како истичу у Дому културе, највећа награда и за овогодишње добитнике Сретењске повеље и Сретењског одличја, биће објављивање њихове песме у часопису „Ток“.
„Сретењски сусрети“ се ове године по шести пут одржавају у виду песничког маратона и по шести пут ће најбољи песници понети Сретењску повељу и Сретењско одличје. Ове награде су први пут додељене поводом десетогодишњице „Сретењских сусрета”, 2015. године.
Прошлогодишњи добитници ових признања су песници Милош Макера и Звездана Милосављевић.

Буди први са коментаром

Оставите коментар

Ваша емаил адреса неће бити објављена


*