„Сретењски сусрети“ вечерас у Дому културе


Топлички песници вечерас, у 18 сати, у Дому културе, дочекују тридесетак песника из различитих крајева наше земље, који ће се надметати у казивању стихова на песничкој манифестацији „Сретењски сусрети“. Ова манифестација се у нашем граду одржава традиционално поводом Сретења, а од прошле године је враћена тамо где и припада, својој матичној кући, прокупачком Дому културе „Радивој Увалић Бата“.

Сваки од песника вечерас ће казивати по једну своју песму, а најбољи ће бити награђени Сретењском повељом и Сретењским одличјем. Лауреати ће добити по једну књигу и захвалницу, као и слику са Ликовне колоније „Ајдановац“.

„Сретењски сусрети“ се ове године по пети пут одржавају у виду песничког маратона и по пети пут ће најбољи песници понети Сретењску повељу и Сретењско одличје. Ове награде су први пут додељене поводом десетогодишњице „Сретењских сусрета”, 2015. године.

Прошле године, Сретењску повељу добила је Нада Новаковић из Трстеника, а Сретењско одличје припало је Слађани Дилић из Лапова. Награђене песникиње су добиле слику са Ивањданске ликовне колоније у Ајдановцу, часопис “Ток” и најновију књигу прокупачког ствараоца Миливоја Крстића „Чагољ“.

Буди први са коментаром

Оставите коментар

Ваша емаил адреса неће бити објављена


*