Шта ми, заиста, читамо?

У данашње време, када живимо брзо, јурцамо по цео дан и пролазимо кроз различите стресне ситуације, један од начина опуштања и растерећивања, дефинитивно јесте читање. Често се изговарамо недостатком времена или одсуством воље за читањем. Када, ипак, решимо да се одморимо уз књигу, проблем нам представља избор литературе, односно, како доћи до доброг наслова и пронаћи штиво које би одговара нашем сензибилитету и тренутном расположењу.

Издавачка кућа Laguna је објавила листу најтраженијих наслова, од којих су поједини, очекивани избор читалаца, док су, пак, други право изненађење.

Прва два места су заузеле домаће ауторке са романима, Јелена Бачић – Алимпић „Кофер из Лондона“ и Мирјана Бобић – Мојсиловић „Мушка азбука“. На трећем месту се нашао Фредрик Бакман и дело “ Моја бака вам се извињава“, на четвртом је Мирослав Мишковић са књигом „Ја, тајкун“, док је пето место опет припало Фредрику Бакману, са већ прослављеним насловом „Човек по имену Уве“. Шесто место је заузео Ју Несбе са делом „Магбет“, а седмо место припада документарцу Душана Весића у писаној форми о Маргити Стефановић  „Маги – као да је била некад“. Осмо место је припало, поново, нашој Мирјани Бобић – Мојсиловић, али са њеном другом „азбуком“, под називом „Азбука мог живота“. Девето место заузима Ненад Новак Стефановић, са занимљивим насловом „Водич кроз љубавни живот Београда“, док је на десетом такође аутор „са београдског асфалта“, Марко Видојковић, са делом “ Е баш вам хвала“.

Ако је истинита тврдња да нас оно што читамо може, у извесном смислу, окарактерисати као личности, на основу ових наслова можемо само још једном потврдити да су укуси раличити исто онолико, колико и различитих људи, односно, различитих карактера има. Како год било, важно је читати и треба читати. Пронађи своју књигу и почни, јер читање је увек у моди!

Буди први са коментаром

Оставите коментар

Ваша емаил адреса неће бити објављена


*