Стара музика за стара времена


Још једно вече популарне музике, које је одржано у Дому културе, обрадовало је све Прокупчане, који су се ужелели нота и стихова, који подсећају на добра стара времена, којих се увек радо сећамо. Како овакве вечери подразумевају посебан одабир рапертоара, синоћ су на програму биле песме из градског миљеа, праве народне музике, али и евергрин мелодије, које нас увек врате у она романтична, стара времена. Ово вече, са оваквим репертоаром, било је заправо својеврсни музички времеплов.


Кроз амбијент градске музике, посетиоце су синоћ песмама провели, најпре Милена Костић, а затим и Иван Стојановић, Бојан Јанчић и Љубомир Вукићевић. У њиховој интерпретацији чуле су се песме „А што ти је мила кћери“, „Зауставите Дунав“, „Бледи месец, „Ко те има тај те нема“, „Говори се да ме вараш“ и „Газдарице срце“.
Овај програм је садржао више музичких жанрова, па су се након градског мелоса, учесници окренули народној песми. Заједно са публиком отпевали су „Зашто свићеш тако рано“, „Теби мајко мисли лете“, „ Да знаш мори моме“, „Што си Лено на големо“ и „С оне стране Мораве“. Ове нумере, које су својеврсни народни евергрин, отпевали су Зарија Отовић, Славиша Столић, Дуња Марковић и Марија Симић.
Сасвим је сигурно, да синоћ у публици, није било оних, који нису чули за познате извођаче  Арсена Дедића, Александру Радовић или Жељка Самарџића. Они представљају део онога што се сматра евергрин музиком, музиком за сва времена. У то су нас солисти уверили управо овим песмама „Оно све што знаш о мени“, „Знам“, „Као со у мору“ и „Ако те питају“. Отпевали су их Милена Костић, Драган Бабић и Смиљана Радуловић у дуету са Славишом Столићем.
Публика је уживала и у мелодијама, које су углавном свима познате. Тако је из пребогатог грчког мелоса, песму „Ми му тхи монис матја му“, извео Небојша Даниловић Бенкс, који је на сцену Дома културе донео и ритам и енергију циганске музике, са песмом  „Џипси сонг“. На самом крају синоћњег програма, најмлађи учесник Александар Вукићевић, отпевао је песму „Ја хоћу живот“.
Музичари, који су пратили извођаче, били су Љубомир Вукићевић клавир, Иван Марковић гитара, Небојша Даниловић Бенкс клавијатуре, Бобан Костић хармоника и једина дама међу њима, пратећи вокал Марија Симић.
Ово вече је одржано у оквиру Културног лета, које се вечерас наставља књижевним програмом у Спомен соби „Драинац“ од 19 часова. У петак на дан хумора, сатире и смеха, на стадиону „Таткове школе“ у 19 часова, биће одиграна фудбалска утакмица између екипе женског фудбалског клуба „Машинац“ из Ниша и екипе дебелих из прокупачких установа културе. Касније у 21 сат у у Дому културе биће одржано „Вече афоризама, шале и смеха“.

Буди први са коментаром

Оставите коментар

Ваша емаил адреса неће бити објављена


*