Стихови и проза на интернет адреси knjizevnaomladinaprokuplja.wordpress.com

Како би њихово литерарно стваралаштво било доступније, пре свега младим љубитељима писане речи, али и свима онима који иду у корак са модерном технологијом, песници Књижевне омладине Прокупља креирали су онлајн платформу, па се сада њихов рад, осим на књижевним вечерима, може пратити и на интернет адреси knjizevnaomladinaprokuplja.wordpress.com.

–Покретање овог оригиналног веб места одвија се под покровитељством Дома културе, који је препознао значај електронске комуникације и представљања радова младих књижевника, јер су данашње генерације окренуте интернету као примарном извору информисања. Иницијативу је покренула професор српског језика и књижевности Србијанка Станковић, некадашњи члан и некадашњи председник Књижевне омладине у Прокупљу, која је подршку у реализацији ове идеје имала у Ивани Лекић, својој дугогодишњој сарадници у раду са генерацијама топличких песника, рекла је директорка Дома културе Тијана Петровић и додала да се последњих година Књижевној омладини Прокупља, која ради у оквиру Дома културе, прикључује све више младих књижевника, основаца и средњошколаца, који добијају признања и похвале где год да се чује њихова реч.

Она је нагласила да је крајем прошле године изашла и трећа збирка поезије Књижевне омладине “Поетски оргазам”, и да је рад ових заљубљеника у писану реч заслужио највећу могућу подршку.

Поред тога што ће промовисати рад младих писаца стихова и прозе, на овом интернет блогу заинтересовани ће моћи да се упознају са активностима младих књижевника и прате најаве књижевних вечери.

Радови објављени на порталу Књижевне омладине, биће редовно и на званичној страници Дома културе.

Буди први са коментаром

Оставите коментар

Ваша емаил адреса неће бити објављена


*