Стихови за Драинца

У оквиру овогодишње 49. књижевне манифестације „Драинчеви сусрети песника“, у галерији „Божа Илић“, одржано је песничко вече. На велико задовољство Прокупчана, Драинчеве стихове је говорио драмски уметник из Београда Вицо Дардић.

У програму су учествовали и чланови групе Књижевна боемија из Ниша. Баш као и на ранијим наступима и ово прокупачко вече посвећено Драинцу, одисало је својеврсним печатом ових младих извођача.

Њима су се придружили и песници учесници овогодишњих „Драинчевих сусрета“, лауреат Власта Младеновић, Биљана Дојчиновић, Мирјана Ковачевић, Мирослав Максимовић, Братислав Милановић, Миљурко Вукадиновић, Слободан Зубановић, Мирослав Алексић, Дане Стојиљковић, Миливоје Крстић и Даниел Јовановић.

Песнички караван овогодишње манифестације, која следеће године слави пола века трајања, данас обилази Ђавољу варош, Куршумлију, Блаце и Трбуње, где ће се пред кућом Рада Драинца осврнути на његов живот и стваралаштво, али и њему у част говорити стихове.

Програм „Драинчевих  сусрета“ завршиће се у петак 31. августа. Тог дана у Народној библиотеци „Раде Драинац“ у 18 часова биће одржано књижевно вече под називом „Књижевност градова“, када ће прокупачки ствараоци,  угостити песнике из Чачка.  У 19 часова и 30 минута биће одржан музичко сценски приказ Поетског театра  библиотеке, а одмах потом и додељена награда за најбољу књигу топличког писца у 2017. години.

Буди први са коментаром

Оставите коментар

Ваша емаил адреса неће бити објављена


*