Стихови за најмлађе Прокупчане у „Дечијој недељи“


Дом културе „Радивој Увалић Бата“ је и ове године, интересантним садржајима, обогатио недељу у којој се обележава манифестација „Дечија недеља“, која је посебно важна за наше најмлађе суграђане, којима је и посвећена.
Тим поводом су јуче прокупачки ђаци прваци, у преподневним сатима у Дому културе, били и домаћини и публика, песницима из Ниша. Кроз програм „Поздрав првацима“, своје стихове су за њих одабрали и казивали дечији песници Драган Маринковић, Миња Илијева и Драгана Станојевић. Најмлађи Прокупчани су уживали у стиховима ових песника, дружећи се са својим другарима, на једном од најлепших часова поезије, који Дом културе традиционално организује у „Дечијој недељи“.
Своје стихове, љубитељима писане речи у овој важној недељи, даривали су и млади књижевни таленти Прокупља, у вечери под називом „Тренутак, рецимо поезије“. У овом програму су учествовали предшколци и основци, млади ствараоци и рецитатори. Вече је отворено песмом Иване Ђурковић, под називом „Да дете свако-право ужива лако“, што је и слоган овогодишње „Дечије недеље“, а стихове је говорила Наталија Илић.
Ово вече, које су ови млади и талентовани ствараоци посветили једни другима, али и својим суграђанима, улепшали су наступи Неде Милосављевић и Нађе Стојиљковић из Музичке школе „Корнелије Станковић“, које су извеле две песме.
Манифестација „Дечија недеља“ се одржава сваке године у месецу октобру, са циљем скретања пажње јавности на децу и младе, на дете као носиоца права, на потребе деце у породици, друштву и локалној заједници, на њихово право да се развијају и одрастају у што бољим условима.
Ове године, „Дечија недеља“ обележава значајан јубилеј, 30 година Конвенције Уједињених нација о правима детета, најзначајнијег међународног документа у области људских права који се тиче детета, као и најшире прихваћеног правног инструмента за заштиту људских права.

Буди први са коментаром

Оставите коментар

Ваша емаил адреса неће бити објављена


*