Швајцарска страхује од Србије

На сваком фудбалском првенству су могући испади, како од стране навијача и судија, тако и од стране играча. Прашина се дигла око играча Швајцарске, Ђердана Шаћирија, који је рођен као држављанин Социјалистичке Федеративне Републике Југославије, на тадашњем Косову и Метохији, у Гњилану 10. октобра 1991. године а пред почетак Мундијала заспупа репрезентацију Швајцарске. Наиме, он је пред сам почетак светског првенства на свом Инстаграм профилу објавио фотографију на којој се на његовим копачкама виде две заставе: швајцарска и застава коју користе привремене власти у јужној српској покрајини. Фотографија је наишла на лавину коментара од стране Срба, а Швајцарце је јако забринула.

Победа на овој утакмици „орлове“ сигурно води у другу фазу и пре утакмице са Бразилом. Шаћири је нарочито у центру пажње и због тога што о њему тренутно пишу водећи швајцарски медији. Наводно му стижу увреде због поменуте „косовске заставе“. Јасно је да је фотографија алузија усмерена ка српској екипи. Такође, овај фудбалер је објавио и привремену („story“) фотографију на Инстаграму, на којој је „доцртао“ ватру и бицепс, уз поруку „Калињинград“.

      Ружно је рећи да је Шаћири „започео рат са Србима“, то је погрешно тумачење. Он је показао шта носи у срцу и шта очекује од наших репрезентативаца. На њему је једино да побеђује ногом и лоптом, ако то заборави – никада не може победити!

 

Буди први са коментаром

Оставите коментар

Ваша емаил адреса неће бити објављена


*