Свака нова књига вишеструко нам враћа


Изложбу књига у Народној библиотеци „Раде Драинац“, посетила је и члан Градског већа за културу Милица Ерић, која је том приликом изразила задовољство што се књижни фонд Библиотеке стално увећава, као и број читалаца.
-Са поносом могу да кажем да су сви чланови, корисници услуга наше Библиотеке, максимално сагледани сваком новом набавком књига. Међу новим књигама су дела многих познатих домаћих и страних писаца, подједнако су сагледане потребе како млађих, тако и старијих читалаца. Град Прокупље посебну пажњу посвећује културним садржајима, тако да смо последњих година и повећали буџетска средства за набавку нових књига. У ту сврху, издвојено је око милион динара, чиме је увећан књижни фонд, намењен читаоцима свих узраста, изјавила је већница Ерић и нагласила да све што се уложи у књигу, вишеструко се враћа кроз број прочитаних књига.
Како истиче, залагањем локалне самоуправе и радом запослених у Библиотеци, ова установа културе испуњава свој стандард од 4.500 књига.
-Наставићемо и даље да улажемо у наше писано благо, јер велико је задовољство када знате да је међу читаоцима највећи број деце и младих. Из тог разлога, трудићемо се да подигнемо на виши ниво рад ове установе, не само повећањем књижног фонда, већ и побољшањем услова за смештај књига и рад Библиотеке. У том смислу, урађен је идејни пројекат за изградњу нове зграде Библиотеке „Раде Драинац“, истакла је члан Градског већа Милица Ерић и подсетила да је у оквиру Народне библиотеке у Прокупљу, отворена Спомен-соба „Драинац“, као и два нова издвојена одељења Библиотеке у Стражави и Малој Плани.

Буди први са коментаром

Оставите коментар

Ваша емаил адреса неће бити објављена


*