Све се може, кад се људи сложе: Житељи Моравске улице и радници “Зеленила” заједно саде каталпу и оплемењују јавне површине


Становници Моравске улице, у сарадњи са радницима Јавно комуналног предузећа „Хамеум“, Радне јединице „Зеленило“, пре неколико дана почели су да оплемењују своје јавне површине садњом дрвећа.

Иницијатор и организатор ове акције, мештанин Ивица Перић, рекао је да грађани не би требало да траже да им локална самоуправа уради све послове, већ и да они сами учествују у појединим радовима у местима где живе.

-Покренули смо иницијативу да оплеменимо и улепшамо нашу улицу која је асфалтирана пре нешто више од годину дана. Сви мештани су се сложили да је садња дрвећа најбоље решење. Након обиласка терена и анализе земљишта, запослени у Радној јединици “Зеленило“ предложили су да посадимо украсно дрво-каталпу, рекао је Перић и додао да су они посадили неколико десетина младих садница овог дрвета, а да ће се садња наставити наредних дана.

Заменик директора ЈКП „Хамеум“, Братислав Дуњић, похвалио је ову организацију грађана, да зеленилом улепшају јавне површине у  улици у којој живе.

-Један од циљева наше фирме је тај да јавне површине буду место где ће деца моћи да се играју, а грађани уживају у шетњи и одмору. Спремни смо да подржимо сваку иницијативу наших суграђана који желе да, заједно са нашим радницима, раде на озелењавању и уређењу јавних површина у местима где станују, закључио је Братислав Дуњић.

Буди први са коментаром

Оставите коментар

Ваша емаил адреса неће бити објављена


*