Свечано отворена реконструисана Гимназија у Прокупљу

Реконструисана зграда Гимназије у Прокупљу свечано је данас отворена након завршетка радова које је финансирала Влада Републике Србије, а чија вредност износи око 320 милиона динара.

Званичном отварању школе у новом, реконструисаном издању, присуствовао је народни посланик др Дарко Лакетић, градоначелник Прокупља Милан Аранђеловић, начелник Топличког управног округа Златан Миљковић, председници локалне самоуправе, представници Школске управе Ниш, професори, ученици.

-Данас је велики дан за наш град, јер је завршен један велики пројекат. У  реконструкцију Гимназије смо сви уложили велики напор да добије изглед какав и заслужује. Посебно се овом приликом захваљујем нашем народном посланику др Дарку Лакетићу који је помогао реализацију овог великог и значајног пројекта за наш град. Улажући у прокупачке школе, почели смо од реконструкције тоалета у свим школама. Када се вратимо у време пре 6-7 година, нико од нас није могао ни да замисли како ће школа изгледати данас, али смо сви веровали у наш труд и подршку Владе Србије, председника Александра Вучића и Канцеларије за управљање јавним улагањима која је овакав пројекат препознала као значајну потребу града Прокупља и развоја образовња у нашем граду. Уложена средства од 320 милиона ће се дупло вратити и то је оно што је држава препознала као примарни циљ, рекао је градоначелник Прокупља Милан Apaнђеловић и овом приликом се свима захвалио на несебичном ангажовању да школа добије нови изглед и савремене услове за учење. Он је изразио задовољство што је школа добила и модерне спортске терене, савремено опремљене кабинете за наставу стручних предмета и комплетно нову столарију.

Присутне је поздравила и в.д. директорка Гимназије, Драгана Коцић, која је казала да је прокупачка Гимназија увек била најеминентнија образовна установа у Топличком округу.

-У новим, савременим условима и пријатном окружењу за рад, наши ученици, који иначе постижу изванредне резултате и учествују на разним такмичењима, имаће још већи подстицај за рад и још боље успехе. У име свих ученика Гимназије и Медицинске школе, као и запослених, захваљујем се свима који су допринели да  Гимназија има леп и модеран изглед какав и доликује школи у 21. веку, казала је Коцић.

                      

У својој дугогодишњој историји Гимназија је изнедрила многе успешне људе који данас прослављају школу у Србији и у свету, као што су академик Војин Шуловић, др Братислав Велимировић, др Радивоје Илић,  глумац Драгутин Добричанин, кларинетиста Божидар Боки Милошевић и многи други.

– Сматрам да је наш задатак да очувамо традицују културног и просветног седишта у Топлици и да вођени визијом наше школе унапредимо квалитет образовно васпитног процеса, посвећени нашим ученицима и нашој будућности, додала је Коцић.

Буди први са коментаром

Оставите коментар

Ваша емаил адреса неће бити објављена


*