Тениски турнири у Прокупљу

      Последњих дана град Прокупље је центар тениског спорта на нашим просторима. Организатор је тениски клуб „Топличанин“, а турнири су можда најјачи у Србији и окружењу. Ради се о два турнира: „Еурокомерц – опен“ и „Про – ал опен“. Наградни фондови на оба турнира су 15 000 долара. Међу пријављенима су тенисерке из Америке, Енглеске, Аустрије, Француске, Русије, Бугарске, Македоније, Словеније, Хрватске… Град је поносан на то што је било услова да се турнири организују баш у Прокупљу, јер на тај начин и наш град заузима значајно место у неком од спортова.

      Организатори тврде да је листа учесница на оба турнира богата и задовољавајућа, ради се о такмичаркама које заузимају првих 300 места на WTA – листи. Оне се, осим за поене, боре и за богате награде. Турнири се играју сваког дана, први мечеви почињу у раним јутарњим часовима (09:00), па до касних поподневних сати (18:00). Многи досадашњи дуели су били јаки и неизвесни па не сумњамо да публика ужива у добром и квалитетном тенису.

      Победом  чешке тенисерке, Габријеле Пантучкове, која је у финалу добила Хрватицу Леу Бошковић са 2:1 у сетовима, завршен је турнир „Еурокомерц – опен“. Он је први од два фјучерс турнира, које је организовао тениски клуб „Топличанин“. У недељу су почели и мечеви другог турнира „Про – ал опен“, чије је финале планирано за недељу. Богати наградни фондови су још боља мотивација такмичаркама да се пријаве и учествују а нашем граду доносе туристе и добру зараду.

Буди први са коментаром

Оставите коментар

Ваша емаил адреса неће бити објављена


*