Топови из Другог светског рата у прокупачком музеју

Поред већ постојећих поставки Народног музеја Топлице у Прокупљу, од данас ће његови посетиоци моћи да виде и топове из Другог светског рата, који ће бити изложени у дворишту ове установе. Прокупачки музеј је топове добио на реверс на годину дана, од Војног музеја у Београду, а они су досад били изложени испред музеја у Ћуприји.

-Топови су противтенковски, а произведени су 1934. године. Један је чехословачке производње из фирме „Шкода“ , а други немачке из „Рејметала“ у Дизелдорфу. Реч је топовима типа М 37 и М35/36. Циљ нам је био да сви они који желе, могу и уживо да виде топове код нас у музеју, а посебно деца и прокупачки ђаци, које ће сигурно интересовати топови из Другог светског рата, истакао је директор Народног музеја Топлице Дарко Жарић

Овом догађају присуствовала је и већница за културу у Општини Прокупље Милица Ерић.

Народни музеј Топлице  ће бити један од ретких у Србији који ће имати топове изложене у свом дворишту. Они ће свакако бити велика атракција, не само за Прокупчане, већ и за туристе, који ће приликом посете нашем граду моћи да их погледају и крај њих се, уколико желе и фотографишу.

Буди први са коментаром

Оставите коментар

Ваша емаил адреса неће бити објављена


*