У прокупачким школама појачане мере здравствене хигијене

У прокупачким школама појачане мере здравствене хигијене

 
-Све основне и средње школе на територији града Прокупља, као и Дом ученика средњих школа и Предшколска установа “Невен“, поштују препоруку Министарства просвете која је јуче достављена свим васпитно-образовним установама, изјавила је члан Градског већа за просвету, омладину и спорт Маја Ранђеловић.
Она је, на састанку одржаном са директорима прокупачких школа, истакла да је Град Прокупље спреман да изађе у сусрет свим школама и обезбеди довољно средстава за одржавање хигијене, како личне, тако и целог радног окружења.
-Средстава има довољно, а наша деца и њихово здравље су нам на првом месту, нагласила је већница Ранђеловић.
Она је подсетила на чињеницу да је одлука о продужетку зимског распуста дала изузетно добре резултате, јер је на подручју Топличког округа, ове године, било мање оболелих ученика од респираторних инфекција и сезонског грипа у односу на претходну годину.
Што се тиче препорука Министарства просвете, оне се односе на појачане мере хигијене, чешће проветравање учионица и школских просторија, али и на то да се у оквиру ваннаставне активности, акценат стави на здравствену хигијену.

Буди први са коментаром

Оставите коментар

Ваша емаил адреса неће бити објављена


*