У сусрет манифестацији „Драинчеви сусрети песника“


Као и сваке године, тако и ове, у сусрет манифестацији „Драинчеви сусрети песника“, која ће бити одржана у августу, жири за доделу награде „Драинац“ за 2019. годину, издао је саопштење у коме се наводи, да је на конкурс за ово престижно признање стигло 45 књига поезије, објављених у 2018. години, на српском говорном подручју.
Директор Народне библиотеке „Раде Драинац“, Драган Огњановић, која је иначе организатор ове књижевне манифестације, истакао је да је на првој консултацији жирија, одабрано 10 књига, које су ушле у ужи избор за ову песничку награду.
То су следеће књиге: „Радно време раја“ Дејана Алексића, „Биће све у реду“ Зорана Пешића Сигме, „Вечито сада“ Томислава Маринковића, „Непоновљиви код“ Мирослава Алексића, „Срце круга“ Риста Василевског, „Колопера пера“ Милосава Тешића, „Богзна“ Ласла Блашковића, „Мала вјечност“ Ранка Рисојевића, „Пев сирена“ Мирка Магарашевића, „Породични музеј“ Драгана Лакићевића.
Како је најављено, завршна сесија жирија, на којој ће бити проглашен добитник песничке награде „Драинац“, биће одржана почетком августа, у Прокупљу.

Буди први са коментаром

Оставите коментар

Ваша емаил адреса неће бити објављена


*