УЧЕНИЦИ ТЕХНИЧКЕ ШКОЛЕ „15. МАЈ“ И ОШ „РАТКО ПАВЛОВИЋ ЋИЋКО” НАЈБОЉИ У КВИЗУ О ГВОЗДЕНОМ ПУКУ

Поводом стогодишњице Првог светског рата одржан је квиз о Гвозденом пуку. Учествовало је 6 основних школа и 4 средње школе из прокупачке општине. Победници квиза, који је поводом обележавања 100 година од ослобођења Прокупља у Првом светском рату, 12. октобра 2018. gодине, и откривања спомен обележја Другом пешадијском пуку „Књаз Михаило“, организовала Општина Прокупље и Историјски архив Топлице су Техничка школа „15. мај“ и Основна школа „Ратко Павловић Ћићко“. Освојивши највећи број поена, ученици ових школа су у овом квизу показали да одлично познају ратну епопеју јунака Гвозденог пука.

-Према утврђеним пропозицијама, сваку школу представљала је трочлана екипа која се такмичила одговарајући на питања, а тачним или нетачним одговорима су показали колико уствари познају историју. На овај начин смо желили да одамо почаст нашим прецима, славним јунацима, али и да нашу децу научимо да поколењима преносе славу српских јунака, истакла је руководилац Одељења за друштвене делатности Општине Прокупље Леја Митровић.

Победници овог квиза добили су дипломе, а сви остали такмичари захвалнице и књиге, које су објављене у издању Историјског архива Топлице.

[ngg_images source=“galleries“ container_ids=“48″ display_type=“photocrati-nextgen_basic_thumbnails“ override_thumbnail_settings=“0″ thumbnail_width=“240″ thumbnail_height=“160″ thumbnail_crop=“1″ images_per_page=“20″ number_of_columns=“0″ ajax_pagination=“0″ show_all_in_lightbox=“0″ use_imagebrowser_effect=“0″ show_slideshow_link=“1″ slideshow_link_text=“[Show slideshow]“ order_by=“sortorder“ order_direction=“ASC“ returns=“included“ maximum_entity_count=“500″]

Буди први са коментаром

Оставите коментар

Ваша емаил адреса неће бити објављена


*