Ученик Медицинске школе Немања Милић први на такмичењу из књижевности, Небојша Лукић: Овакви ученици су право благо!

На републичком такмичењу ученика средњих школа из књижевности под називом „Књижевна олимпијада“, које је одржано у Сремским Карловцима, ученик првог разреда Медицинске школе „Др Алекса Савић“ из Прокупља, Немања Милић, заузео је прво место. На овом такмичењу учествовало је 500 ђака из Новог Сада, Београда, Ниша, Ваљева, Зрењанина, Лесковца, Врања, Крагујевца, Неготина, Краљева, Суботице и других градова и општина из Србије.

-На овом такмичењу освојио сам максималан број поена. Захваљујући професорки српског језика и књижевности, Марији Васковић, која ме је више месеци спремала за школско, општинско, окружно, а на крају и републичко такмичење, није ми било тешко да тачно одговорим на сва питања, каже скромни и насмејани прокупачки шампион Немања Милић.

Професор Марија Васковић каже да је Милић изузетно добар и лепо васпитан ученик којем није тешко, да након школских обавеза, учествује у многим ваннаставним активностима.

Она напомиње да је на овом истом такмичењу прошле године Ана Виримоновић, сада ученица четвртог разреда Медицинске школе, заузела друго место.

Ученици ове Школе имали су запажен успех и на 4. такмичењу ученика средњих школа у певању традиционалних песама, које је одржано у Београду.

На овом престижном такмичењу, ученице Александра Младеновић и Мина Војиновић заузеле су друго, а Дијана Пешић треће место.

Директор Школе, Небојша Лукић, изразио је велико задовољство наступом својих средњошколаца на многим овогодишњим такмичењима.

-Да се у Школи стручно и одговорно ради са ђацима, говоре овогодишњи наступи наших ученика на многим такмичењима. На републичком такмичењу медицинских школа из здравствене неге, у екипној конкуренцији, наши ученици заузели су друго, а у реалистичком приказу, треће место. У појединачној конкуренцији из здравствене неге, наша ученица Милица Милошевић, од 90 такмичара, заузела је треће место, каже он и додаје да је права реткост да ученици Медицинске школе остварују изузетно добре резултате на такмичењима из књижевности и музичког васпитања.

Он је закључио да је велико благо имати овакве ученике, који су најбољи амбасадори, не само Медицинске школе, него и града Прокупља.

Буди први са коментаром

Оставите коментар

Ваша емаил адреса неће бити објављена


*