УЕСТ наставља да ниже успехе!

Удружење екстремних споортова, Прокупље, наставља да постиже невероватне успехе и представља наш град у најбољем могућем светлу. Дана 25.08.2018.године, на аеродрому Ћуприја, одржано је државно првенство Ултра лаких летелица, у дисциплинама „навигација“ и „прецизно слетање“. УЕСТ је представљао његов председник, Саша Миљковић, а у дисциплини „навигација познатим путем“ је освојио треће место (такмичење је обухватало лет авионом изнад постављених циљева и оверавање истих).

„Током задате руте постојале су капије које је требало оверити у одређеном временском интервалу, ни прерано ни прекасно, а постављено је било и шест слика које је у току лета требало да пронађемо. Летели смо на висини од 200 метара, просечном брзином 100 километара на час, што нимало није било једноставно“ – наводи Миљковић.

Учешће на оваквим манифестацијама представља огроман успех и част за наш град, јер се до сада нико није такмичио у ваздухопловним спортовима било ког типа. Освајањем  награде отварамо врата Прокупља нечему већем и узбудљивијем.

„Пошто смо по први пут на оваквом такмичењу, били смо презадовољни самим учешћем. Нисам се надао никаквом резултату, освојено треће место је само ветар у леђа да наставимо да се боримо и развијамо! Посебно се захваљујем Горану Стојковићу, председнику аеро – клуба Ћуприја и Ваздухпловном савезу Србије на изванредној организацији“ – истиче Саша у наставку.

Буди први са коментаром

Оставите коментар

Ваша емаил адреса неће бити објављена


*