„Уметност кроз време“ у част Светог Прокопија

 
Поводом обележавања градске славе Свети Прокопије, у Kултурно образовном центру „Топлица“, уручене су симболичне награде и захвалнице учесницима ликовне радионице која се традиционално одржава на овај празник.
У овогодишњој ликовној радионици “Уметност кроз време“, учествовале су три младе Прокупчанке, Kатарина Милојевић, Надежда Ристић и Милица Бабић, које су на свој начин, на платно пренеле дела једног од највећих сликара Винсента Ван Гога.
-Наша традиционална ликовна радионица прилика је да млади уметници својим стваралаштвом  обележе овај велики дан. За разлику од претходних година, ове године  имамо мањи број учесника, због  превентивних мера у борби против корона вируса, казала је директорка KОЦ-а Топлица, Љиљана Kрасић и додала да ће дела младих прокупачких уметница бити изложена у просторијама KОЦ-а.
Kатарина Милојевић, ученица седмог разреда Основне школе „9. октобар“ је изразила задовољство што је једна од учесница ове радионице.
-Велико је задовољство било стварати у природи, у подножју нашег омиљеног Хисара. Одговарајући на задату тему,бодлучила сам се за „Звездано небо“, јер волим како је велики сликар стварао ово дело, где преовлађују равне линије и плава боја. На платно сам оставила своје виђење ове врсте уметности, казала је ова млада сликарка.
Дела младих уметница из Прокупља красиће просторије KОЦ-а Топлица, где ће са целокупним стваралаштвом, насталим у част заштитника нашег града Светог Прокопија, употпунити његов културни садржај.

Буди први са коментаром

Оставите коментар

Ваша емаил адреса неће бити објављена


*