Уручени сертификати полазницама обуке за геронтодомаћице


У Националној служби за запошљавање у Прокупљу данас су уручени сертификати полазницама обуке за геронтодомаћице, коју је успешно завршило 10 жена из Прокупља и Куршумлије.

Обуку су спроводила стручна лица из Геронтолошког центра Београд, а по први пут, практични део обуке за ово занимање организован је у Дому за смештај и негу старих лица у Прокупљу.

-Геронтолошки центар Београд је реализовао програм обуке за обављање послова геронтодомаћице, који је акредитован од стране Републичког завода за социјалну заштиту. Све полазнице су успешно савладале и теоретски и практични део обуке, током које су показале велику мотивисаност и заинтересованост, истакла је предавач Весна Деспотовић, дипл. социјални радник Геронтолошког центра Београд.

Национална служба за запошљавање сваке године организује обуке за потребе тржишта рада.

Према речима Жарка Стојановића, сарадника за односе са јавношћу НСЗ Прокупље, обука за геронтодомаћице организује се сваке друге године, а ове године по први пут обука је практично спроведена у Дому за смештај старих лица.

-Ове године обуку је похађало шест жена из Куршумлије и четири из Прокупља. Према оцени извођача, све полазнице су успешно савладале обуку и данас су им уручени сертификати који им омогућују лакше запослење у државним установама или приватном сектору, како у земљи, тако и у иностранству, истакао је Стојановић.

Једна од полазница обуке, Сузана Петровић (52),  каже да  је веома  задовољна стеченим знањем и нада се да ће јој сертификат помоћи да лакше дође до посла.

-Пре много година, радила сам у  „Топличанки“. Када сам остала без посла, трудила сам се да увек нађем нови посао, а сада се надам да ће ми у томе помоћи и овај сертификат, казала је Сузана и изразила захвалност НСЗ Прокупље, екипи  Геронтолошког центра Београд  и Дому за смештај и негу старих лица у Прокупљу.

Буди први са коментаром

Оставите коментар

Ваша емаил адреса неће бити објављена


*