Усељење ромских породица у нове куће у јуну

Изградњом насипа на реци Топлици и Стражавачкој реци у Прокупљу, завршена је прва фаза пројекта „Побољшани услови живота Рома у Прокупљу“, у који је Европска унија улажила 1.263.000 евра.
Овај пројекат финансира Европска унија преко Министарства финансија и Министарства грађевинарства, саобраћаја и инфраструктуре, а уз суфинансирање предузећа „Србијаводе“.
Изградњом насипа на Топлици, у дужини од 225 метара и Стражавачкој реци од 160 метара прошле године, трајно је решен проблем плављења насеља Мала Губа и дела Индустријске зоне у којој се налази фабрика „Леони“.
-У другој фази овог пројекта, изграђено је 12 кућа за 12 најугроженијих ромских породица у насељу Мала Губа. Урађена је и комплетна улична расвета и саобраћајнице. Комплетно су завршени сви радови, на водоводној и канализационој мрежи. Тренутно локална самоуправа ради на прибављању употребне дозволе за објекте, те се тако, већ током јуна месеца ове године, очекује усељење ромских породица у нове куће у овом насељу, истакао је члан Градског већа за пројекте Милош Костић.
Једна од будућих станара овог, сада уређеног и веома лепо сређеног насеља, Радица Петровић, истиче да је неизмерно захвална градском руководству на томе што су им дугогодишњи неусловни простор за становање, учинили онаквим каквим су га само замишљали.
-Остала сам без игде ичега, такорећи на улици, када ми је поплава, која нас је задесила пре неколико година, уништила све што сам имала. Не можете ни да замислите колико сам срећна и колико ћу бити спокојна што имам свој дом. Имаћу коначно суве и топле просторије за нормалан живот и нећу да размишљам да ли ће се нешто догодити, уколико се десе неке природне непогоде. Сви ми ћемо увек нашу локалну самоуправу помињати по овом добром делу, које је за нас Роме учинила и бићемо јој захвални што је на овај начин показала да и о нама брине, подједнако као и о свим осталим својим суграђанима, рекла је Радица Петровић, не кријући радост због тога што ће ускоро добити кључеве од своје нове куће.
Она се овом приликом захвалила прокупачкој локалној самоуправи и у име свих њених будућих комшија у насељу Мала Губа.

Буди први са коментаром

Оставите коментар

Ваша емаил адреса неће бити објављена


*