Успешна прва акција чишћења града, Прокупље сређивали и стари и млади

 

Велики број грађана, а пре свега деце и младих, учествовао је у данашњој акцији чишћења града, коју је организовала локална самоуправа у сарадњи са Јавно-комуналним предузећем „Хамеум“ и фирмом Poor-Werner i Weber.
Првобитан број локација који је планиран данас за чишћење је повећан јер је велики одзив наших суграђана то и омогућио.

Вредни грађани, основци и средњошколци, волонтери Црвеног крста, у овој првој акцији чистили су део града код касарне, Сокићево насеље, простор око Спортске хале, приобаље Топлице и Малу Губу, да би се, након што су за кратко време уредили ове локације, пребацили код Дома здравља и близу Техничке школе.


Очишћено је много више од планираног, што показује да Прокупчани воле да им животна средина буде чиста. Санирано је и неколико дивљих депонија.


Град ће наставити са овом акцијом, све док и последње насеље не буде уређено. А онда ћемо сви заједно, понудити помоћ и председницима сеоских месних заједница, како би и наша села била лепо сређена.
Циљ ове акције је велико спремање пред зиму, али и подизање свести грађана да воде рачуна где одлажу смеће, како би средина у којој живимо била чиста и здрава. Само чист град може да буде леп град.

 

9 Коментара

Оставите коментар

Ваша емаил адреса неће бити објављена


*