Усвојен буџет Града Прокупља за 2019. годину

Одлука о буџету Града Прокупља за 2019. годину била је најважнија тачка на скупштинском заседању, које је данас по први пут одржано од када је Прокупље и званично добило статус града.

Градски буџет за наступајућу годину износи 1.775.986.951 динар, а према речима градоначелника Прокупља, Александра Симионовића,   грађани ће током наредне године да се увере да је овај буџет креиран у њихову корист и да ће да им донесе значајан бољитак у 2019. години.

-У изради нацрта буџета за 2019. годину учествовали су сви буџетски корисници, представници јавних предузећа, установа, организација, грађани који су имали прилику да на одржаним јавним расправама дају своје примедбе, сугестије и предлоге, како бисмо дошли до најквалитетнијег буџета. Наши најмлађи суграђани, за које је у наредној години опредељено највише средстава, око 330 милиона динара, већ су осетили бољитак, а тако ће бити и у наредном периоду, јер ће највећа пажња бити усмерена на предшколско, основно и средње образовање, истакао је градоначелник Симоновић.

Како најављује, у наредној години, приоритети су и развој инфраструктуре и улагања у јавна предузећа. У плану је наставак асфалтирања градских и сеоских улица, санација оштећених путева, изградња мостова, дечјих игралишта, реконструкција вртића.

-За све планиране радове, предвидели смо знатна средства из буџета, али ће Град Прокупље учествовати са одређеним процентом и у великим пројектима који су започети. Ради се о изградњи модерне Зелене пијаце, Индустријске зоне и пресељењу Болнице у зграду Дома здравља. То су капитални пројекти за које је опредељено много средстава из републичког буџета, истакао је градоначелник Прокупља.

Према његовим речима, Прокупље ће и у наредној години бити велико градилиште, а све у циљу обезбеђивања бољих услова за живот свих грађана.

.

Одборници  су разматрали и подржали предлог Пословника Скупштине Града Прокупља, предлог Одлуке о организацији Градске управе Прокупља, предлог Кадровског плана, Одлуке о Градском већу и Градском правобранилаштву. У наставку седнице усвојени су програми пословања јавних предузећа и установа за 2019. годину и донета решења о именовању чланова школских одбора.

Скупштина Града донела је решење о престанку функције секретара Скупштине Града Саше Анђелковића, који је поднео оставку, а уместо њега именована је дипломирани правник Александра Вукићевић.

2 Коментара

Оставите коментар

Ваша емаил адреса неће бити објављена


*