Велико интересовање средњошколаца за боравак у прокупачком Дому ученика

 

За боравак у Дому ученика средњих школа у Прокупљу у  школској 2020/2021. години пријавило се 174 средњошколаца из Топличког округа и градова са југа Србије.

Од тог броја, на основу постојећих смештајних капацитета, у тој установи моћи ће да борави 130 ученика.

-Током уписа предузели смо све превентивно здравствене мере у спречавању ширења инфекције корона вируса.  Заштитна средства  носили су и ученици и сви запослени који су учествовали у упису. Осим предаје у самој установи, деца су имала могућност да документацију пошаљу и поштом, изјавила је директорица Дома Јелена Вуковић.

Она је подвукла да су се на конкурс, као и претходних година, пријавили углавном средњошколци са југа Србије из Лесковца, Сурдулице, Грдерлице, Власотинца, Ниша и Житарађе, али да је ове године примећено посебно велико интересовање ђака из Блаца и Куршумлије.

-Овако велико интересовање средњошколаца за боравак у нашој установи је потврда нашег свестраног рада са њима. Осим редовних школских обавеза, овде се велика пажња поклања и ваннаставним активностима путем многих секција, где деца могу да покажу свој таленат, машту и креативност, казала је директорка прокупачког Дома ученика Јелена Вуковић.

Буди први са коментаром

Оставите коментар

Ваша емаил адреса неће бити објављена


*