Велико интересовање Топличана за превентивне прегледе

-У оквиру акције бесплатних лекарских прегледа Министарства здравља Републике Србије, током потеклог викенда, у Општој болници „Др Алекса Савић“ и Дому здравља у Прокупљу прегледан је велики број пацијената, саопштила је данас портпарол Болнице Натали Николић.

Како је речено у тој здравственој установи, 167 пацијената прегледано је у Болници, а 49 у Дому здравља, што је добар одзив и показатељ да су грађани заинтересовани за контролу свог здравља.

-Током ових прегледа, урађена су 82 интернистичка прегледа, а један пацијент је збринут због лошег здравственог стања, казала је Николић.

Такође је нагласила да је највеће интересовање грађана владало за ОРЛ прегледе, где је прегледано 85 пацијената, а три пацијента, због сумње на постојање болести, послата су на даљу дијагностику.

Бесплатни прегледи радили су се и у домовима здравља, па је тако ове прегледе у Прокупљу обавило 49 пацијената, у Куршумлији 52, Житорађи 17 и Блацу 12.

Поред овога, за бесплатно мерење шећера у крви и крвног притиска, у прокупачком Дому здравља био је заинтересован 41 пацијент.

-За ове прегледе није био потребан упут, ни здравствена књижица, а сви прегледани пацијенти, код којих је установљена нека дијагноза, добили су и одговарајуће лекарске савете и терапију, саопштили су из прокупачке Болнице.

Буди први са коментаром

Оставите коментар

Ваша емаил адреса неће бити објављена


*