Весеље у Дневном боравку “Сунце”: Деца добила од Града новогодишње пакетиће

Импресионирана сам оним што сам видела у Дневном боравку за децу и омладину са сметњама у развоју “Сунце”. Много рада, стручности, одговорности и хуманости треба да би се радило са особама са инвалидитетом, изјавила је, током поделе новогодишњих пакетића корисницима ове установе, члан Градског већа за локални економски развој и привреду Маја Башић. Подели новогодишњих поклона присуствовала је и члан Градског већа за спорт Наталија Окичић.

Локална самоуправа обезбедила је и средства за куповину 1.400 пакетића, које ће добити деца Предшколске установе “Невен”,  деца из социјално угрожених породица и слабијег материјалног стања.

-Град Прокупље ће и у наредном периоду настојати да пружи све видове помоћи у циљу унапређења рада Дневног боравка, рекла је Башић, која је корисницима и запосленима у Дому честитала предстојеће новогодишње и божићне празнике, са жељом да их проведу у кругу својих породица и пријатеља.

Координатор у Дневном боравку “Сунце”, Драгослав Петровић, нагласио је да је локална самоуправа обезбедила 40 новогодишњих пакетића и да су и ове године, као и претходних, обезбеђени и пакети од стране појединих донатора.

-Подела новогодишњих пакетића је посебна радост за децу са инвалидитетом, рекао је Петровић и захвалио се локалној самоуправи, која је на овај начин усрећила малишане и показала да су и они саставни део наше заједнице.

Након поделе пакетића, одржан је и кратак културни програм.

Буди први са коментаром

Оставите коментар

Ваша емаил адреса неће бити објављена


*