Завршни радови прве фазе на изградњи парка код Дома за старе

 

Завршни радови прве фазе, на изградњи парка код Дома за смештај и негу старих лица и цркве „ Светог Ђорђа“, су у току. Вредност ове фазе радова износи 18.000.000 динара.

Пројекат изградње парка, финансира Министарство животне средине са 8.000.000 динара, а Град Прокупље са 10.000.000 динара. Радове изводи Јавно комунално предузеће „Хамеум“.

У локалној самоуправи истичу да је ово још један од веома важних пројеката за наш град.

Поред комплетно реновиране зграде Дома за старе и цркве „Светог Ђорђа“, чији се завршетак ускоро очекује, наш град ће добити још један врло леп простор, у коме ће Прокупчани моћи да проводе слободно време. Овај парк ће оплеменити овај део града, а нашим суграђанима ће омогућити да у њему уживају, нагласили су у локалној самоуправи.

Радови на другој фази изградње парка почеће када временске прилике то дозволе, а то ће бити већ са побољшањем времена. Они подразумевају уређење стаза, одмаралишта, израду дечијег игралишта, теретану у природи, соларну расвету парка и озелењавање целог парка. Њихова вредност је 25 милиона динара, а финансираће их Град Прокуље из свог буџета. Завршетак друге фазе радова на овом парку се очекује 15. септембра 2022. године.

Буди први са коментаром

Оставите коментар

Ваша емаил адреса неће бити објављена


*