Разлика између мушкараца и жена

извор : thoughtcatalog.com

Свима нам је добро позната она симпатична изрека да су припадници јачег пола и припаднице нежнијег уствари бића са различитих планета и колико год то била шала, у свакој шали има и помало истине. Колико пута смо покушали да уђемо у мозак мушкараца како бисмо разумели неке њихове поступке – наравно, безуспешно, а сигурни смо да су и њихови напори да разумеју нас исто тако узалудни. Ипак, ништа од тога није без разлога, јер једноставно ова два пола различито функционишу.

Па да кренемо са листом оних најспецифичнијих и најзанимљивијих разлика које битно утичу на однос између жена и мушкараца.

  1. Научно је доказано да када слушају, мушкарци користе само половину свог мозга, односно можданих функција, док је друга половина преокупирана неким потпуно другим темама које немају везе са актуелним разговором.

За разлику од њих, жене када слушају, мождана функције се ангажују максимално, и њихов саговорник добија њихову пуну пажњу.

  1. Чуло слуха, мириса и укуса је код припадника јачег пола природно слабије развијено него код дама.
  2. Мушкарци су много мање отпорни на високе температуре, па зато њихово тело лучи много више зноја.
  3. Интересантно је да жене имају оштријии вид када су у питању мрачни услови, али разазнају само оне предмете који су им физички близу. За разлику од њих мушкарци слабије виде у мраку, али зато боље разазнају детаље на удаљеним предметима.
  1. Поједина истраживања су показала да међу јачим полом има три пута више левака него међу женама. Такође је доказано да они који пишу левом руком брже процесуирају информације од дешњака, што значи да у овом случају бод иде припадницима јачег пола.
  2. Мушкарци немају проблем са целулитом. Разлог томе је потпуно другачији однос масти, мишића и везивног ткива у њиховом организму. Једноставно, они су рођени са развијенијим мишићима тј. јачим, и њихова кожа садржи више колагена.
  1. Мушкарци имају већу бешику – чак дупло, јер је код жена у том делу абдомена смештено више органа. То је ваљда разлог зашто је ред испред женског тоалета увек дужи од оног испред мушког.
  2. Припадници јачег пола имају много бољи сан. Истраживања су показала да се електрична активност њиховог мозга током сна смањује и до 70 %, а код жена само за 10 %, што прави битну разлику.
  1. Мушкарци многе лакше губе вишак килограма – тело им троши много више калорија како би се мишићи опскрбили енергијом, а 7 пута виши ниво тестостерона убрзава метаболизам!
  2. Жене имају јачи имуни систем од мушкараца, који су подложнији упалним процесима и инфекцијама. И овоме је разлог висок тестостерон, са којим је у вези мања смањена поризводња антитела потребних за одбрану.

И након свега овог, можда и можемо закључити да смо са различитих планета.  Ипак, ту је и она изрека која каже да се супротности привлаче.

Могу ја то сама!!!

                                                                                                                                                  Фото извор: brightside.me

Буди први са коментаром

Оставите коментар

Ваша емаил адреса неће бити објављена


*