6 ствари које би требало да очистите из свог ормара ове године

Ако сте и ви попут мене, имате прекомерно пуно гардеробе и много ствари које нисте носили за 5 година.Ако такође желите да учествујете у пролећном чишћењу ормара или желите да се коначно решите гардеробе која вам сваки пут прави неред , ево 7 ствари које би требало дефинитивно да очистите из свог ормара ове године.

 

1. Исту кошуљу у 4 различите боје

Да, такође сам одрастала у доба у којој би се уклапале кошуље у 7 боја. Али уопште вам нису потребне такве опције! Ако имате дуплиране комаде, извуците их све, поређајте их једну до друге и брзо ћете видети да стварно носите само 1 конзистентно.

 

2. Превише мала или превелика одећа

Сви ми чувамо наш скупи џемпер након што смо га случајно смањили приликом прања на већој температури. Исто важи за хаљину коју сте купили за две величине већу јер сте волели штампу. Знам да је тешко бацити комаде гардеробе које можда волите или сте потрошили пуно новца на њих, али важно је бити реалан и имати у виду врсту гардеробе коју желите. Погледајте ове комаде и запитајте се шта их чини посебним и вредним чувања? Можете ли их преправити како би се правилно прилагодили? Да ли можете да их препродате на некој друштвеној мрежи или сајту за он лајн продају?

 

3. Одећа коју сте једном волели али је сада напуштена у задњем делу ормана

Кунем се сваких неколико месеци пролазим кроз кризу у стилу да почињем да мрзим одећу коју сам некад обожавала. Хаљина и јакна коју сам некад носила 3 пута недељно и обожавала изнад свега, сада окупља прашину од недостатка наклоности. Сви ми пролазимо кроз промене стила, али када је јасно да више нисмо заинтересовани, време је да их се отарасимо. Комади који још увек могу бити свестрани и можда вам је једноставно потребно да их укомбинујете на нови начин,нека и даље остану тамо где су били и до сад.

 

4. Све те ,,фреебие” мајице, шешири и торбе

Временом можемо лако изградити колекцију случајних кошуља, шешира и кеса покривених логотипима фестивала и локалним огласима. Док гледате све ове делове гардеробе заиста се запитајте зашто их нисте носили и да ли бисте их икада носили? Да, изгледа да је лепо имати низ опција за неочекивану авантуру, али елиминисањем оног што вам није потребно, отвара вам много више простора у ормару да видите шта имате и шта ћете заиста и носити.

 

5. Све што нисте носили више од 6 месеци

Разумем да за ово правило треба узети у обзир промену годишњих доба. Можда једноставно нисте имали прилике да уклопите са нечим ту цветну кошуљу, јер сте већ више месеци заглавили у џемперима. Али причам о прелепој блузи од свиле коју сте купили за тај датум прошле године коју још увек нисте носили. Суочите се са тим, вероватно је нећете ни носити. Ако се и даље борите са оним што треба задржати, погледајте сваки комад и поставите себи следећа питања:

**************************************************************

Да ли ми пристаје облик или величина?

Могу ли да будем сигурна да се добро упарује са осталом гардеробом?

Да ли још увек волим тај комад одеће?

Да ли ми и даље одговара?

Да ли се осећам пријатно у томе?

Да ли бих је поново купила ако би то исто видела у продавницама?

Да ли је оштећен?

Зашто их нисам носила?

6. Било шта што сте и сами рекли да ћете преправити, али нисте никад.

Ако сте имали комад дуже од 6 недеља и нисте га преправили, или очистили итд., Сигурно је рећи да никада ни нећете. Не држите се за невероватну хаљину која ће само седети у ормару јер је направљена за жену која је 80кг а ви сте тешки 53кг. Ако волите тај комад, закажите термин и преправите хаљину за своју висину и тежину. Ако држите пар фармерки које треба да буду пришивене, преправите их ове недеље или их дајте некоме коме ће одговарати.Ипак те ствари само заузимају простор у вашем већ пренатрпаном плакару.

Пратите ове савете и обећавам да ћете бити изненађени колико новог простора имате у ормару и да сте само избацили вишак ствари које нисте ни носили !

Аутор С.П

Буди први са коментаром

Оставите коментар

Ваша емаил адреса неће бити објављена


*