Спречите негативан утицај телевизије на дете

Уколико сте пропустили : https://prokupackevesti.rs/sprecite-negativan-uticaj-televizije-na-dete/

……..наставак……..

  1. Прокоментаришите са дететом садржај који гледа, како би сте вежбали комуникацију и искористили добру страну коју пружају едукативни садржаји за најмлађе. Уз вашу помоћ, учење ће бити потпуније.

 

  1. Не навикавајте дете да гледа телевизију ако оно за то не показује занимање. Радије се поиграјте с њим.

 

  1. Редовно излазите са дететом у природу, без обзира на време. Једино тако ће код њега  да се створи добра навика да не проводи превише времена у затвореном простору. Активирајте и његове вршњаке, као и њихове родитеље. Мотивишите децу да се играју напољу, под будним оком одрасле особе.

 

  1. Осмислите дететово слободно време што богатијим садржајем, што је чешће могуће. Наравно, нећете увек имати ни снаге, ни идеје за то, али и тада можете да се забавите неким мање захтевним играма, радије него да укључите телевизију. Односно, чините то што ређе, јер детету ништа не може да замени дружење са родитељима. Поред тога, треба да имате на уму и дететов карактер-на пример, ако је дете плашљиво, не исмевајте га уколико се уплаши због ствари које вама делују безазлено.

Деца млађег школског узраста не треба да гледају телевизију и цртане филмове вишеод два сата дневно, а што је дете млађе-то време би требало да буде краће.

Буди први са коментаром

Оставите коментар

Ваша емаил адреса неће бити објављена


*