Акција добровољног давања крви у понедељак


Црвени крст Прокупље позива грађане да учествују у акцији добровољног давања крви, која је најављена за понедељак, 12. август, у периоду од 8 до 15 часова.
Од када је давалаштво крви преузео Завод за трансфузију крви Ниш, екипе ове установе два пута месечно, у сарадњи са прокупачким Црвеним крстом и Домом културе, успешно реализују сваку акцију, тако да је број добровољних давалаца у Прокупљу у сталном порасту.
Како истиче начелник Службе за прикупљање крви, др Зоран Анђелковић, у летњем периоду је смањен број давалаца због годишњих одмора, те је зато потребно да се током сваке акције одазове што већи број давалаца.
-Свака јединица крви нам много значи, баш због тога што је лети мање давалаца, а потреба и потрошња крви је увек иста. Потребне су подједнако све крвне групе, али су негативне увек потребније јер их је мање, односно само 15 одсто популације има негативну крвну групу. Овом приликом се захваљујемо свим грађанима који добровољно дају крв и помажу да се на време обезбеди онима којима је најпотребнија, изјавио је др Анђелковић и истакао да су Прокупчани веома хумани људи и да у свакој акцији добија знатан број нових давалаца крви.

Буди први са коментаром

Оставите коментар

Ваша емаил адреса неће бити објављена


*