Акција „Војни лекар на селу“ – Војска је увек са народом

“Добро је што војни лекари обилазе села и што, након прегледа, дају савете грађанима како да сачувају своје здравље. Било би добро када би се овакве акције чешће организовале”, чуло се данас у прокупачким селима Џигољ и Велика Плана, у којима је одржана акција под називом „Војни лекар на селу“.

Житељи су имали прилике да провере своје здравствено стање и попричају са лекарима.

Слободан Миленковић (80) из Петровца, након прегледа, рекао је да је добро што војни лекари обилазе села.

-Лепо се осећам када видим младе и насмејане војнике. И ја сам некада био војник и знам шта то значи за младог човека. Добро је што се овакве акције организују по селима у којима су највећим делом старачка домаћинства, рекао је Миленковић.

Снежана Ивковић (62) и Биљана Радосављевић (53) из Бајчинца захвалиле су се свима који су организовали ову акцију.

-Било би добро када би се овакве акције чешће организовале. Оволики број присутних људи одавно није виђен у Џигољу, рекле су оне и захвалиле се војним лекарима на прегледу и стручним саветима.

Акцију су, трећи пут заредом, организовали Команда Треће бригаде копнене војске, Општина Прокупље и Црвени крст.

– Изузетно ми је драго што се овој акцији одазвао велики број мештана Џигоља, Клисурице, Петровца, Бајчинца, Горњег и Доњег Кординца, Велике Плане, Доње и Горње Бреснице, Мршеља и других села. Оволики број присутних је показатељ поверења које народ има у припаднике Војске Србије, изјавио је заменик председника Општине Прокупље Мирољуб Пауновић, који је у име локалне самоуправе изразио велику захвалност за активности које су старешине и војници Команде Треће бригаде копнене војске реализовали на територији прокупачке општине.

Начелник групе за цивилно-војну сарадњу Команде Треће бригаде копнене војске, потпуковник Жељко Петровић, истакао је да се ова, као и претходне две акције, спроводи у сарадњи са локалном самоуправом и Црвеним крстом.

– Добро је што је и локална самоуправа препознала циљ ових акција и што активно учествује у њиховим реализацијама, рекао је Петровић.

Учешће у овој акцији, као и у претходним, имали су и представници Црвеног крста.

Секретар Црвеног крста Прокупље, Драган Суботић, истакао је да запослени и волонтери организације, заједно са локалном самоуправом, својим радом желе да дају допринос свим акцијама Војске Србије.

Пре обиласка села и прегледа, председник Општине Прокупље Александар Симоновић приредио је пријем за лекаре. Он се захвалио Команди Треће бригаде копнене војске на досадашњој сарадњи и акцијама које реализују и у најудаљенијим прокупачким селима.

– Војска је увек била уз народ. Својим присуством по сеоским срединама, она показује да води рачуна о свим становницима локалних самоуправа. А Топлица је позната као крај који цени и поштује војску. Пројекат „Војни лекар на селу“ одговара старијим житељима сеоских средина, који због обавеза не стижу да посете лекара и обаве превентивне прегледе. Општина ово подржава, а обзиром да је интересовање грађана велико, акција ће бити настављена, рекао је Симоновић.

Потпуковник Жељко Петровић каже да су овакве акције организоване у Мрљаку, Товрљану и Трновом Лазу.

-Искуства из ових акција говоре да су мештани села са великим одушевљењем прихватили војне лекаре. Присуство припадника војске код већине становника буди емоције и сећање на време када су они били војници, изјавио је Петровић, који се захвалио председнику Општине Прокупље Александру Симоновићу и његовим сарадницима на пријему.

Иначе, војни лекари ове акције организују у селима Топличког, Нишавског и Пиротског управног округа.

Буди први са коментаром

Оставите коментар

Ваша емаил адреса неће бити објављена


*